Реклама

Локализиран е шумскиот пожар помеѓу Богомила и Гостиражни

Pozar selo Slp

Локализиран е пожарот кој избувнал помеѓу селата Богомила и Гостиражни во Општина Чашка, кај големиот тунел. Опожарена била површина од 3 хектари со ретка дабова шума, трње и трева, соопштија од Центарот за управување со кризи.

Во период од 15:03 до 20:00 часот, интервенирале ЈП Македонски шуми подружница Бабуна од Велес со пет вработени и со едно теренско возило и шумарот кој што се нашол лице место.

Agria

Можеби ќе ве интересира: