Реклама

Велешанката Ленче Здравкин – добитник на наградата „Мето Јовановски“ за 2022

Ленче Здравкин и Денис Јанкуловски се добитници на државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 година, која се доделува за остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права.

Хуманитарката Ленче Здравкин им помагаше на мигрантите кои поминуваа по железничка пруга за време на бегалската криза. Таа го отвори својот дом и несебично им пружаше помош на бегалците.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Наградата ќе им биде врачена на добитниците на 10 декември 2022 година во 12 часот во Собранието.

Можеби ќе ве интересира: