Велешанката Ленче Здравкин – добитник на наградата „Мето Јовановски“ за 2022

Ленче Здравкин и Денис Јанкуловски се добитници на државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 година, која се доделува за остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права. Хуманитарката Ленче Здравкин им помагаше на мигрантите кои поминуваа по железничка пруга за време на бегалската криза. Таа го отвори својот дом и несебично им … Продолжи со читање Велешанката Ленче Здравкин – добитник на наградата „Мето Јовановски“ за 2022