Во земјава регистриран првиот случај на зараза со новиот сој „кракен“

Институт за Јавно Здравје (ИЈЗ) утрово соопшти дека кај еден пациент е детектиран новиот подсој на омикрон познат како „кракен“.Текстот продолжува под рекламата -Кај еден примерок, од вкупно 32, е детектирана XBB.1.5 омикрон сублинијата позната како Кракен. Пациентот кај кој е детектирана новата сублинија е од Гевгелија, a примерокот е земен на 11.01.2023 година, соопшти … Продолжи со читање Во земјава регистриран првиот случај на зараза со новиот сој „кракен“