Реклама

Промовирана книгата „Кој ни го кине коренот“ од Мендо Димовски

Во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ во Велес беше промовирана книгата на колумнистот  Мендо Димовски, со колумните кои излегуваа во “Слободен печат”. Таа носи  наслов „Кој ни го корне коренот“.

Содржината продолжува под рекламата

Zito baner

„Колумните на Мендо ги актуелизираат сите случувања на дневно ниво кај нас и во светот. Зачинети со иронија и сатира ја кријат суровата реалност на нашето секојдневие. Со нетпрение не мотивираат да ја прочитаме следната.“-истакна Јован Мазгански кој ја имаше улогата на промотор на книгата.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

За содржината на книгата и нејзиното значење зборуваа пистелката Лилјана Стоилковска Андовска и авторката Благојка Филипчева. Секој од својата стручност и област упатија големи пофалби кон творештвото на Мендо Димовски кој што е докажан колумнист, поет и писател.

Ова е седма книга со потпис на овој автор. Во оваа книга – збир од колумни авторот е во потрага на извор на еден долгогодишен проблем на македонскиот народ. Го бара виновникот за самоуништувањето и нуди решение во обединувањето.

Можеби ќе ве интересира: