Реклама

(ВИДЕО) Ангел Мицевски Скакар, легенда на велешкото борење

liston-turnir-7-1

Ангел Мицевски Скакарот е активен и на 78 годишна возраст. Борењето го засакал од свои најрани години, активно почнува да се натпреварува на 15 години. Продолжува како тренер во клубот а последниве 20 години е претседател на клубот.

Содржината продолжува под рекламата

Боречкиот клуб Борец има тренинзи вторник, четврток и петок во салата Гемиџии, а тренинзите ги одвива тренерот Игор Мицевски Скакарот кој е лиценциран тренер од светската боречка федерација.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Иако клубот кубури со средства, тренинзите се бесплатни за сите, патувањата и учествата на првенствата и турнирите исто така ги покрива клубот останува само да тренираат.

Разговорот со велешката боречка легенда Ангел Мицевски Скакарот може да го погледнете тука.

Можеби ќе ве интересира: