Реклама

(ВИДЕО) Последниот Гемиџија – документарен филм за Павел Шатев

Македонија е ризница на храбри и заслужни луѓе. Можеби затоа што се премногу, некои од нив се отфрлуваат. Но како да се направи избор за тоа кој ќе биде возвишен, а кој заборавен? Најчесто изборот е погрешен. Еден од тие што се најдоа, сосема незаслужено, во немилост на државата е и последниот Гемиџија Павел Шатев.

Камера, монтажа и режија се на велешанецот Данчо Стефков, а сценариото е на Васил Маневски. Филмот е изработен пред 19 години, односно во 2001 година.

Agria