(ВИДЕО+ФОТО) Илчо Боров – велешкиот фудбалски Моцарт

Велешанецот Илчо Боров несомнено е еден од најдобрите фубалери кои Велес некогаш ги имал. Велешани го паметат како одличен играч за врска, мотор на екипите во кои играше, во својата богата фудбалска кариера. Негова специјалност беа одличните дриблинзи, точните топки со кои ги разигруваше своите соиграчи, но и мајсторските голови од слободни удари. Кариерата ја … Продолжи со читање (ВИДЕО+ФОТО) Илчо Боров – велешкиот фудбалски Моцарт