Реклама

По 42 дена Црна гора регистрира заразен од коронавирус

Crna gora more

Здравствените власти на Црна Гора го потврдија новиот случај на заразен од ковид 19, втор во последните два дена, откако 42 дена по ред не се пријавени нови случаи .

Zito baner

Станува збор за лице од Будва, која била на територијата на Босна неколку дена пред почетокот на симптомите.

Agria

На 24 мај, таа стана првата држава без ниту еден случај на заболен од ковид 19 во Европа.

На 1 јуни, Црна Гора ги отвори своите граници кон 130 земји со помалку од 25 активни случаи на 100 000 население, и ги укина повеќето преземени мерки за да се спречи ширењето на коронавирусот.

Поврзани вести: