Реклама

Седум години затвор за Катица Јанева и девет години за Боки 13

Девет години затвор за Бојан Јовановски и седум за Катица Јанева изрече судијката Васка Николовска Масевска. Ова е пресуда во прв степен, на која осудените имаат право на жалба. Читањето на пресудата е во тек.

Zito baner

Во случајот „Рекет“ обвинети се Бојан Јовановски-Боки 13 за примање награда за противзаконито влијание и за перење пари и Катица Јанева за злоупотреба на службената положба и овластување. На поранешнета шефица на СЈО, Јанева, и се заканува казна затвор над 3 години, а за двете дела за кои се гони Боки 13 е предвидена казна од 1 до 10 години затвор.

Agria

Извор: libertas.mk

Можеби ќе бе интересира: