Реклама

(ВИДЕО) Алексов: Мост ќе има вкупно илјада набљудувачи

Фотограф: Фросина Насковиќ

Граѓанската асоцијација МОСТ со вкупно 1 000 набљудувачи ќе ги следи изборите, вели извршниот директор Дарко Алексов во интервју за МИА.

Zito baner

Набљудувањето вели Алексов ќе се случи стриктно согласно протоколите кои ќе бидат пропишани од надлежните институции, пред се од здравствените.

Agria

“Нашите набљудувачи, кои ќе бидат вкупно илјада, но со 700 ќе ги покримене гласачките места како статични, а останатите ќе бидат дел од нашата регионална мрежа и мобилниоте тимови на самиот изборен ден, а регионалните координатори ќе ги следат настанатите во сите општини во државата. Тоа што е важно е дека се што ќе правиме, целокупната активност на терен ќе се одвива согласно тие упатства и протоколоите кои се пропишани од страна на авторитетните задолжени за процесот“, вели за МИА Дарко Алексов.

Целото интервју на извршниот директор на МОСТ можете да го прочитате тука.

Можеби ќе ве интересира: