Реклама

КАКО ДА СТИГНА СУДНИОТ ДЕН! Почна да дува ветер, огромно дрво падна на куќата, во миг исечзна сè! (ВИДЕО)

Северна Каролина и нејзините жители  во текот на лето и зима се соочуваат со тешки временски услови како што се урагани, тропски невремиња, обилни дождови и поплави.

Zito baner

Деструктивните урагани кои ја погодија Северна Каролина се ураганот Фран, ураганот Фиренца, ураганот Флојд, ураганот Хуго и ураганот Хазел, кој бил најјак ураган од четврта категорија и предизвикал големи свлечишта на земја.

Agria

Ураганот Изабел припаѓа во категоријата најразорни урагани во 21 век, а исто така ја погодил оваа американска држава.

На снимката од надзорната камера која го снима дворот на една куќа во градот Шарлот во Северна Каролина, гледаме колку силни ветришта дуваат таму и какви последици оставаат.

На почетокот се гледа тремот на една куќа, со масичка, столчиња, скара, ламба, декорација и – потоа почнува ураганот. За помалку од една минута глетката не е ни слична со онаа од почетокот, мебелот е расфрлан, гранките од дрвјата пукаат и паѓаат на тремот и во дворот, а камерата се тресе до силината на ветерот.