Ден со најмногу заразени во Босна, имаат дури 310 нови случаи на коронавирус

Денес во Босна и Херцеговина се регистрирани 310 нови случаи на коронавирус, потврдија тамошните здравствени институции. Во Босна и Херцеговина направени се 65 694 тестови , а коронавирусот е потврден кај 3 320 лица. Досега се опоравиле 1425 пациенти, додека 1822 случаи во моментот се активни. Можеби ќе ве интересира: Тројца новозаразени велешани денеска