Реклама

Што е разликата: IQOS ILUMA споредено со претходната генерација IQOS уреди?

Уредите без чад значително ја променија сликата на пазарот на алтернативи на пушењето. Предводник во оваа категорија несомнено се IQOS уредите. Со загревање наместо согорување на тутунот, уредите нудат подобра алтернатива на цигарите за сите полнолетни пушачи, кои инаку би продолжиле да пушат.

На македонскиот пазар неодамна пристигна технолошки најнапредниот уред за загревање – IQOS ILUMA, што користи технологија за индукциско загревање, а истражувањето што го спроведе Филип Морис покажува дека IQOS ILUMA пружа подобрено корисничко искуство. Овој производ не создаваат чад од тутун, туку аеросол кој содржи 95 отсто помалку штетни материи, што не значи дека е без ризик, бидејќи ослободува никотин.

Новата генерација решава три најголеми предизвици на корисниците: чистењето, непријатните мириси и полнењето. Во продолжение ви донесуваме што точно е унапредено во однос на претходната генерација уреди:

Новата генерација уреди не треба да се чистат

Кај претходните генерации, загревањето се одвиваше преку сечилото во држачот, па поради тоа се собираа остатоци на дното и потребно беше редовно чистење на уредот. Новата генерација уреди користат технологија на индукциско загревање и повеќе нема сечило во држачот. Тоа значи дека нема потреба од чистење на уредот, никогаш повеќе!

Автоматско загревање

Кај претходните генерации, загревањето се одвиваше преку сечилото во држачот, па поради тоа се собираа остатоци на дното и потребно беше редовно чистење на уредот. Новата генерација уреди користат технологија на индукциско загревање и повеќе нема сечило во држачот. Тоа значи дека нема потреба од чистење на уредот, никогаш повеќе!

Дизајн и избор на уреди

Покрај тоа што дизајнот е далеку попрефинет од претходниот модел, новото портфолио опфаќа три различни модели – IQOS ILUMA PRIME, IQOS ILUMA и IQOS ILUMA ONE. Дополнително, батеријата на новата генерација уреди има и подолг век на траење.

IQOS ILUMA уредите нудат и следно ниво на елегантен дизајн со дополнително нови бои и додатоци, како и дополнителни smart гестови за проверка на статусот на батеријата, заклучување на држачот. Со постојано унапредување на портфолиото на производи без чад, компанијата Филип Морис ја потврдува својата посветеност на мисијата – иднина без чад од тутун и продолжува да ја предводи трансформацијата на тутунската индустрија кон намалување на штети.

ПР ТЕКСТ

Реклами:

Zito akcija 640x289px