Реклама

МНР: Македонските граѓани да го напуштат Либан при првата можност

Министерството за надворешни работи ги советува сите македонски државјани кои се моментално во Либан, да ја напуштат државата во најбрзо време поради влошената безбедносна ситуација на територијата.

Zito akcija 640x289px

Оттаму апелираат и да се одложат сите патувања кон Либан, кои не се неопходни.

Agria

„Постои можност за натамошно влошување на ситуацијата, а со тоа и намалени можности за навремено напуштање на Либан,“ се вели во апелот на МНР.

Ова се случува откако Хезболах објави снимка која наводно е од израелска воена инфраструктура, а Израел Кац, министерот за надворешни работи на Израел предупреди дека Хезболах ќе се соочат со „деструкција“.

Можеби ќе ве интересира: