Реклама

Пожар помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста викана Венуле

Пожар избувнал на подрачјето на Велес помеѓу селата Караслари и Црквино – над месноста викана Венуле. На овој пожар покрај сува трева гори и шума, информираа од Центарот за управување со кризи.

Содржината продолжува под рекламата

Zito akcija 640x289px

На лице место гаснат четири пожарникари со едно против возило од ТППЕ Велес.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Од страна на градоначалникот на Општина Велес е побарана воздушна подршка, за која во координација со Хеликоптерската единица во МВР поради извршување на оперативни задачи за потребите на МВР ќе се процесуира после 12.30 часот, веднаш кога ќе се ослободат хеликоптерите.

Можеби ќе ве интересира: