Велешанецот Јован Јовановски, тениски судија со светска кариера

Нашиот сограѓанин Јован Јовановски положен интернационален тениски судија во периодот од 23 до 30 Јули ја претставуваше Македонија и град Велес на традиционалниот АТП 250 КИТЦБИЛ во Австрија. Јовановски е првиот велешанец тениски судија кој се појавува на силен турнир од категоријата 250 каде што учестуваа доста познати тенисери од ТОП 50 на светската АТП … Продолжи со читање Велешанецот Јован Јовановски, тениски судија со светска кариера