Зголемен водостојот на Вардар, ЦУК предупредува на претпазливо движење покрај реките и суводолиците

Водостојот на реката Вардар е зголемен заради зголемувањето на водостој на приклучните реки заради обилните врнежи од дожд и снег, согласно најавата од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) од 19 јануари.Текстот продолжува под рекламата „Предупредуваме на претпазливо движење покрај реките и суводолиците. Конкретно, УХМР пред 5 дена најави зголемени врнежи, топење на снег и дека … Продолжи со читање Зголемен водостојот на Вардар, ЦУК предупредува на претпазливо движење покрај реките и суводолиците