Се зголемува бројот на заразени од коронавирус во светот

Во Германија, бројот на потврдени случаи на заразени со коронавирус за едно деноноќие се зголемил за 529, на вкупно 201 372 регистрирани случаи, додека во Мексико, според Министерството за здравство, тој број се зголемил за 7 257, на вкупно 331 229. Покрај зголемувањето на случаи позитивни на вирусот, податоците покажуваат и зголемување на бројот на … Продолжи со читање Се зголемува бројот на заразени од коронавирус во светот