(ВИДЕО) Велешанецот Благој Ламјов промовираше видео за песната “Bye for Now”

Велешанецот Благој Ламјов кој долги години живее и работи во Шведска, денес на својот јутуб канал го промовираше видео спотот за песна “Bye for Now” (Збогум за Сега) од албум “Nostalgic Love”.

Содржината продолжува под рекламата

Zito akcija 640x289px

Ова е прв видео запис од албумот “Nostalgic Love”, и излегува по четири години од издањето на албумот.

Содржината продолжува под рекламата

Agria

Спотот е за песната “Bye for Now” (Збогум за Сега) која е десеттата песна во мојот албум “Nostalgic Love”. Не планирав да правам типичен спот затоа што тоа не е мој стил и не се совпаѓа со мојот албум. Затоа е вака минималистички. Не сакав да не дозволам да спотот го превземе просторот и да доминираа пред музиката туку сакав да делува само како еден мал украс во стилот на целиот албум. А што се крие… Па едноставно кажано, видеото е поклон за некого, како што е всушност и целиот мој албум “Nostalgic Love”.

Ти помага ли некој околу облеката?

Околу облеката се консултирам со неколку блиски луѓе. Сигурно веќе сте приметиле дека сакам црно-бела комбинација “зачинета” со рок елементи. Високи Конверс патики сакав уште како дете и до ден денес ме поврзуваат за многу убави спомени. Кријат убави приказни од минатото но и сега, така што и емотивно сум поврзан со овој тип на патики.

Кој работеше на видеото?

Видеото е снимено во Шведска. Идејата за изгледот на спотот е моја а дизајн на светлото е самата видео продукција, Marcus Lundgren Production.

Можеби ќе ве интересира:

https://batali.net/40279/foto-od-brako-izleze-prvata-generaczija-tehnichari-za-proizvodno-mashinstvo-obuchena-po-germanski-standardi/